Het runnen van een bedrijf is niet eenvoudig. Het vereist veel inspanning, geduld en ook veel expertise. Het trieste is dat niet veel kleine bedrijven de luxe van financiële expertise hebben. Dit is de reden waarom het idee om consultants in te schakelen ten zeerste wordt aanbevolen. Consultants brengen eenvoudig expertise in wanneer dat nodig is. Je betaalt ze een eenmalige vergoeding en dat is alles. Maar hoe weet je of je een interim financial expert nodig hebt. Hier volgen 3 redenen.

Je verdient geen geld

Cashflow is het levensbloed dat jouw bedrijf draaiende houdt. Zonder dit kan je geen werknemers betalen, je rekeningen betalen of zelfs je leveranciers betalen. Uiteindelijk zal je bedrijf instorten. Een punt bereiken waarop je bedrijf een gestage cashflow genereert, is echter niet zo eenvoudig. Het vereist dat je je  inkomsten enorm verhoogt en de winstgevendheid enorm verbetert. Als je dit hebt geprobeerd en het is niet gelukt, roep dan een financial manager in voor hulp.

Je hebt een financiële audit nodig

Het is belangrijk voor elk bedrijf om een ​​zeer duidelijke administratie van de financiën bij te houden. Dit helpt bij drie dingen. Ten eerste krijg je een duidelijk beeld van hoeveel geld je uitgeeft en hoeveel je binnenhaalt. Ten tweede helpt een audit bij het afleggen van verantwoording en ten slotte kan een dergelijke audit nodig zijn als onderdeel van de belastingsnaleving. Het proces om dit allemaal voor elkaar te krijgen, kan behoorlijk hectisch zijn, maar een goede interim finance manager kan je hierbij helpen.

Gedegen onderzoek bij fusies

Het is ook niet ongebruikelijk dat bedrijven andere bedrijven overnemen of fuseren met andere gelijkgestemde ondernemers. Mocht er een fusie op komst zijn, dan moet je een deskundige financial manager inschakelen om je te helpen bij het gedegen onderzoek. Dit zorgt ervoor dat alles wordt gedaan volgens de hoogste normen van professionaliteit.

#

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *